TIMANTIT (T)
 
   

T-ryhmä on 5-7 –vuotiaiden lahjakkaiden luistelijoiden kilpaurheiluun valmistava / tähtäävä ryhmä. Ryhmä harjoittelee 4 kertaa viikossa jäällä ja 4 kertaa oheisissa.
 
Tavoitteena on taata luistelijoille vahva perusluistelutaito sekä lajiosaaminen, jota kilpailullisen tason saavuttamiseen tarvitaan. Ryhmässä harjoitellaan luistelijoiden ikä ja herkkyyskausi huomioiden perusluistelua, askeleita, liukuja, piruetteja sekä hyppyjä. Tavoitteena on, että luistelijat oppivat kaikki yksöishypyt ja hallitsevat elementtitesti 1:ssä vaadittavat elementit sekä osaavat alkeistestin ja perustesti 1:sen liikkeet. Oheisharjoittelun tavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia, taitoluistelun vaatimia erityistaitoja ja –ominaisuuksia, perusliikuntataitoja sekä ilmaisukykyä.

Luistelijoiden saavutettua ryhmän taidolliset tavoitteet, luistelijat siirtyvät kilparyhmä MINEIHIN. 

Ryhmän luistelijat valitaan seuran järjestämissä testitilaisuuksissa tai harjoitustilanteissa. Tarkkailun kohteena ovat esimerkiksi seuraavat lajissa vaadittavat ominaisuudet ja niiden kehitettävyys: koordinaatio ja kehonhallinta, nopeus ja kimmoisuus, liikkuvuus ja elastisuus, tasapaino sekä rotaatio-ominaisuudet. Ryhmän vaatimukset täyttäviin luistelijoihin ollaan yhteydessä aina henkilökohtaisesti. 
Ryhmän luistelijoilta ja perheiltä edellytetään motivaatiota ja sitoutumista harjoittelua kohtaan. Kaikkiin harjoituksiin sitoudutaan osallistumaan ja harjoituksiin saavutaan ajoissa paikalle.

 
   

 

 

 

Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...