Harrastekilpa 2

H2 -ryhmälle on jääharjoituksia 4 x viikossa. Jääharjoitusten lisäksi viikon harjoitusohjelmaan kuuluvat oheisharjoitukset (LOH=lajioheinen, FY=fysiikkaharjoitus) 2-3 x viikossa sekä omatoimiset alku- ja loppuverryttelyt. Kausimaksuun kuuluvat jäät ja oheiset. Kausimaksu on mahdollista maksaa kk-erissä.

Ryhmän luistelijat osaavat yksöisaxelin ja hallitsevat peruspiruetit (vaaka-, istuma- ja seisomapiruetti). Tavoitteena on perusluistelutaidon ja askeltekniikan kehittäminen. Hyppyjen osalta tavoitteena on varmistaa Axel sekä harjoitella kaksoishyppyjä ja niihin valmistavia harjoitteita. Peruspiruettien laatua hiotaan paremmaksi ja harjoitellaan myös jalanvaihtopiruetteja.

Oheisharjoituksilla pyritään kehittämään erilaisia fyysisiä ja liikunnallisia ominaisuuksia ja opettamaan erilaisia lajitaitoja. Lisäksi lajioheisissa ja fysiikkaharjoituksissa kehitetään erityisesti taitoluistelussa vaadittavia fyysisiä ominaisuuksia ja lajitaitoja. Näitä ominaisuuksia ovat mm. rotaatio-ominaisuus, nopeus ja kimmoisuus, tasapaino, koordinaatiokyky, ketteryys, liikkuvuus ja rytmin hallinta. Oheisharjoittelu tukee jäällä tapahtuvaa taitojen harjoittelua.

 

 
 
 Kuvassa Kooveen Taitajat ja Axel-taitajat 2017-2018
 
 
 
 

 

 

Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...