Kooveen taitoluistelujaostossa päätoimisina valmentajina toimivat Minna Järvinen ja Christina Wendelin. Heidän lisäkseen valmennuksessa ja ohjauksessa toimii koulutettuja tuntivalmentajia ja -ohjaajia.
 
Luisteluryhmien vastuuvalmentajat ovat seuraavat:
Minna Järvinen: X, D ja TT -ryhmät
Christina Wendelin: N, aS, bS, M ja T -ryhmät
Tiia Hult: O, F, H1-H4, Acestars ja Oldstars
Sanna Puustinen: luistelukoulut
Roosa Yli-Pietilä: muskariosuus Rytmitellen liikkujaksi -luistelukouluissa
 
Kooveen taitoluistelujaoston valmentajat esittelyssä
 
Esitimme kaikille valmentajille ja ohjaajille seuraavat kysymykset:
1. Kuka olet?
2. Oma luistelutausta?
3. Valmentajakoulutus?
4. Valmennustehtävät?
5. Vahvuudet valmentajana?
6. Mottosi
3 tason valmentajat  

1. Minna Järvinen
2. Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kooveessa. Kilpailin SM-tasolla lähes parikymppiseksi asti. Kilpailu-urani päätyttyä luistelin ammattilaisena Walt Disney's World on Ice kiertueilla Euroopassa, Kauko-Idässä ja Australiassa. Yhden kesän esiinnyin Saksassa Europa-Park huvipuiston Stars on Ice näytöksen soololuistelijana.
3. Olen suorittanut valmentajan erikoisammattitutkinnon. Taitoluisteluliiton koulutuksista kaiken mahdollisen, korkeimpana 3. taso eli huippu-urheiluvalmentajakoulutus yksinluistelussa. Lisäksi olen osallistunut nelivuotiseen kansainväliseen luistelija-valmentaja koulutukseen Nordic Developing Project yhdessä silloisten ykkösluistelijoidemme Jussi Koiviston ja Sara Valtosen kanssa.
4. Ohjaamisen Kooveen luistelukouluissa aloitin oman luistelu-urani ohessa 15-vuotiaana. Ammattilaiskiertueeni aikana oli muutaman vuoden tauko. Maailmalta palattuani palasin Kooveeseen valmentamaan tuntiohjaajana kilpa- ja alkeisryhmäläisiä ja vuosi oli 1994.
Päätoimisena valmentajana unelma-ammatissani olen toiminut vuodesta 1996. Valmennan jatko-, taito- ja kilparyhmäläisiä niin jää- kuin oheisharjoituksissakin. Työtehtäviini kuuluu yksittäisten harjoitusten sisällön suunnittelu ja toteuttaminen, kilpailuohjelmien hionta ja valmentajana toimiminen kilpailutilanteissa.
Viikoittaiset harjoitusvuorojen jaot ja ohjaajien sijoittelu harjoitusohjelmaan ovat valmennuksen ohessa tärkeitä tehtäviäni. Lisäksi minulla on yhdessä Christinan kanssa vastuu valmennuslinjauksesta ja sen päivittämisestä sekä vuosi-, kausi- ja viikkosuunnitelmien laadinta asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.
5. Vahvuuksiani valmentajana ovat oma luistelutaitoni, kokemukseni, innostuneisuuteni ja sen tartuttaminen luistelijoihimme. Lisäksi isona vahvuutenani näen oman harrastuneisuuteni ja sitoutumiseni. Valmentajana haluan olla oikeudenmukainen ja haluan luistelijoiden oppivan harjoittelemaan "täysillä".
6. Omat valinnat vaikuttavat lopputulokseen
 
2 tason valmentajat
 
  1. Christina Wendelin
2. Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kooveessa Minna Järvisen valmennuksessa. Kilpailin SM-tasolla juniori-ikäiseksi saakka. Kuuluin myös Taitoluisteluliiton nuorten valmennusryhmään. Hyppyrepertuaariini kuuluivat kaikki kaksoishypyt ja kolme erilaista kolmoishyppyä. Oman luistelu-urani päätin 18-vuotiaana.
3.Olen suorittanut Taitoluisteluliiton 2. tason kilpaurheiluvalmentajakoulutuksen sekä osallistunut useisiin HLU:n, UKK-instituutin sekä Taitoluisteluliiton täydennyskoulutuksiin.
4. Kooveen valmennustiimissä olen ollut mukana 8 vuotta ja tällä hetkellä toimin seurassa päätoimisena valmentajana. Valmennan jatko-, taito- ja kilparyhmäläisiä niin jää- kuin oheisharjoituksissakin. Työtehtäviini kuuluu yksittäisten harjoitusten sisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen, kilpailuohjelmien tekeminen sekä valmentajana toimiminen kilpailutilanteissa. Osallistun myös valmennuksen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kehittämiseen yhdessä toisen päätoimisen valmentajamme, Minnan, apuna.
5. Vahvuuksiani valmentajana ovat oma luistelutaitoni, kokemukseni, suunnitelmallisuus ja ryhmänhallintataidot. Pyrin valmennustilanteessa aina tasapuolisuuteen sekä innostavaan ja motivoivaan opetustapaan.
6. Usko unelmiisi ja tee niistä totta!
 
   
1 tason valmentajat  
 
1. Tiia Hult
   
 
1. Maria Koskio
2. Luistelin itse 16 vuotta yksinluistelussa ja viimeiseksi kilpailusarjakseni jäi kansalliset seniorit. Nyt olen pari vuotta valmentanut.
3. Olen käynyt useita HLU:n ja Taitoluisteluliiton koulutuksia, joista viimeisimpänä 1-tason valmentajakoulutus. 
4. Kooveessa ohjaan luistelukoululaisia, harraste- ja kilparyhmäläisiä. Olen tuntiohjaaja opiskelujeni ohessa.
5. Vahvuudekseni ohjaajana koen oman innostukseni taitoluisteluun sekä halun jakaa sitä eteenpäin. Viihdyn myös hyvin lasten seurassa.
6. Kun kaatuu, niin ei auta kuin nousta ylös ja yrittää uudestaan.
  1. Heli Palola
 
1. Katariina Räsänen
2. Aloitin luistelun Kooveessa 4-vuotiaana ja luistelin yhteensä noin 14 vuotta yksinluistelupuolella.
3. 1-tason valmentajakoulutus
4. Toimin tuntiohjaajana opiskelujeni ohella. Vastaan luistelukoulujen valmennuksellisesta puolesta sekä ohjaan harraste- ja kilparyhmiä sekä jäällä että oheisissa.
5. Koen olevani positiivinen sekä kannustava valmentaja, mutta vaadin myös luistelijoilta keskittymistä ja yrittämistä. 
6. Asioilla on tapana järjestyä.
  
  1. Kaisa Mikkola
 
 Ohjaajat
1. Pauliina Aaltonen
1. Jonna Holm
2. Aloitin luistelun 5 vuotiaana Helsingissä ja Tampereelle muutin keväällä 2010. Kilpailen kansallisissa junioreissa ja olen harrastanut luistelua yli 13 vuotta.
3. LOP - luistelun ohjauksen perusteet
4. Toimin luistelukouluohjaajana ja olen ollut luistelukoulutoiminnassa mukana 3 vuotta.
5. Olen positiivinen, tulen hyvin toimeen lasten kanssa. Otan jokaisen luistelijan huomioon yksilönä ja yritän kannustaa lapsia nauttimaan luistelusta.
6. There is no elevator so success. You have to take the stairs.
   
 
1. Ailin Eloranta
 
  1. Julia Litukka
 
1. Petri Koskio
2. Olen luistellut 14 vuotta ja kilpaillut lopussa junioritasolla.
3. STLL koulutuksia ja tällä hetkellä viimeisin koulutus on luistelukoulun ohjaaja.
4. Toimin poikaryhmän valmentajana ja joskus muissa luistelukouluissa ja harrasteryhmissä.
5. Omia vahvuuksia jäällä on mielikuvitus ja lasten innostaminen luisteluun.
6. Jäällä pitäisi viihtyä, koska jos ei viihdy niin oppiminenkin jää vähän toisaalle.
 

1. Neea Zins

 
1. Elli Miina
2. 15 vuotta Joensuun Katajassa, kilpaillen pääasiassa kansalisissa sarjoissa
3. Luistelukouluohjauksen peruskurssi, yksittäisiä 1-tason ohjaajakursseja.
4. Tuntiohjaajana harrasteryhmissä sekä luistelukoulussa.
5. Iloinen asenne
6. Jokainen yritys on uusi mahdollisuus.
   
 
1. Sanna Puustinen
2. Olen aloittanut taitoluistelun 3-vuotiaana Kooveen luistelukoulussa ja luistelin yhteensä 13 vuotta
3. Olen suorittanut Luistelukouluohjaajan kurssin, Luistelun ohjauksen peruskurssin, Lasten liikunnan peruskurssin ja Opettaminen ja taidon oppimisen perusteet – kurssin
4. Ohjaan luistelijoita Hakametsän luistelukouluissa sekä 
harrasteryhmissä.
5. Innokkuus ja periksiantamattomuus.
6. Ilolla eteenpäin!
 
  1. Anna-Sofia Jalonen
 
1. Pauliina Aaltonen
 

 

 


Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...