Kooveen taitoluistelujaostossa päätoimisina valmentajina toimivat Minna Järvinen ja Christina Wendelin. Heidän lisäkseen valmennuksessa ja ohjauksessa toimii koulutettuja tuntivalmentajia ja -ohjaajia.
 
Luisteluryhmien vastuuvalmentajat ovat seuraavat:
Minna Järvinen: Kilparyhmät ja TT
Christina Wendelin: Kilparyhmät ja Timantit
Tiia Hult: O, F, H1-H3
Julia Litukka: luistelukoulut
 
 
Kooveen taitoluistelujaoston valmentajat esittelyssä
 
Esitimme kaikille valmentajille ja ohjaajille seuraavat kysymykset:
1. Kuka olet?
2. Oma luistelutausta?
3. Valmentajakoulutus?
4. Valmennustehtävät?
5. Vahvuudet valmentajana?
6. Mottosi
3 tason valmentajat  

1. Minna Järvinen
2. Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kooveessa. Kilpailin SM-tasolla lähes parikymppiseksi asti. Kilpailu-urani päätyttyä luistelin ammattilaisena Walt Disney's World on Ice kiertueilla Euroopassa, Kauko-Idässä ja Australiassa. Yhden kesän esiinnyin Saksassa Europa-Park huvipuiston Stars on Ice näytöksen soololuistelijana.
3. Olen suorittanut valmentajan erikoisammattitutkinnon. Taitoluisteluliiton koulutuksista kaiken mahdollisen, korkeimpana 3. taso eli huippu-urheiluvalmentajakoulutus yksinluistelussa. Lisäksi olen osallistunut nelivuotiseen kansainväliseen luistelija-valmentaja koulutukseen Nordic Developing Project yhdessä silloisten ykkösluistelijoidemme Jussi Koiviston ja Sara Valtosen kanssa.
4. Ohjaamisen Kooveen luistelukouluissa aloitin oman luistelu-urani ohessa 15-vuotiaana. Ammattilaiskiertueeni aikana oli muutaman vuoden tauko. Maailmalta palattuani palasin Kooveeseen valmentamaan tuntiohjaajana kilpa- ja alkeisryhmäläisiä ja vuosi oli 1994.
Päätoimisena valmentajana unelma-ammatissani olen toiminut vuodesta 1996. Valmennan jatko-, taito- ja kilparyhmäläisiä niin jää- kuin oheisharjoituksissakin. Työtehtäviini kuuluu yksittäisten harjoitusten sisällön suunnittelu ja toteuttaminen, kilpailuohjelmien hionta ja valmentajana toimiminen kilpailutilanteissa.
Viikoittaiset harjoitusvuorojen jaot ja ohjaajien sijoittelu harjoitusohjelmaan ovat valmennuksen ohessa tärkeitä tehtäviäni. Lisäksi minulla on yhdessä Christinan kanssa vastuu valmennuslinjauksesta ja sen päivittämisestä sekä vuosi-, kausi- ja viikkosuunnitelmien laadinta asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.
5. Vahvuuksiani valmentajana ovat oma luistelutaitoni, kokemukseni, innostuneisuuteni ja sen tartuttaminen luistelijoihimme. Lisäksi isona vahvuutenani näen oman harrastuneisuuteni ja sitoutumiseni. Valmentajana haluan olla oikeudenmukainen ja haluan luistelijoiden oppivan harjoittelemaan "täysillä".
6. Omat valinnat vaikuttavat lopputulokseen
 
2 tason valmentajat
 
  1. Christina Wendelin
2. Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kooveessa Minna Järvisen valmennuksessa. Kilpailin SM-tasolla juniori-ikäiseksi saakka. Kuuluin myös Taitoluisteluliiton nuorten valmennusryhmään. Hyppyrepertuaariini kuuluivat kaikki kaksoishypyt ja kolme erilaista kolmoishyppyä. Oman luistelu-urani päätin 18-vuotiaana.
3.Olen suorittanut Taitoluisteluliiton 2. tason kilpaurheiluvalmentajakoulutuksen sekä osallistunut useisiin HLU:n, UKK-instituutin sekä Taitoluisteluliiton täydennyskoulutuksiin.
4. Kooveen valmennustiimissä olen ollut mukana 8 vuotta ja tällä hetkellä toimin seurassa päätoimisena valmentajana. Valmennan jatko-, taito- ja kilparyhmäläisiä niin jää- kuin oheisharjoituksissakin. Työtehtäviini kuuluu yksittäisten harjoitusten sisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen, kilpailuohjelmien tekeminen sekä valmentajana toimiminen kilpailutilanteissa. Osallistun myös valmennuksen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kehittämiseen yhdessä toisen päätoimisen valmentajamme, Minnan, apuna.
5. Vahvuuksiani valmentajana ovat oma luistelutaitoni, kokemukseni, suunnitelmallisuus ja ryhmänhallintataidot. Pyrin valmennustilanteessa aina tasapuolisuuteen sekä innostavaan ja motivoivaan opetustapaan.
6. Usko unelmiisi ja tee niistä totta!
 
 

1. Laura Tykkyläinen

 

 

 

 

1 tason valmentajat  
 
1. Tiia Hult
   
 
1. Maria Koskio
2. Luistelin itse 16 vuotta yksinluistelussa ja viimeiseksi kilpailusarjakseni jäi kansalliset seniorit. Nyt olen pari vuotta valmentanut.
3. Olen käynyt useita HLU:n ja Taitoluisteluliiton koulutuksia, joista viimeisimpänä 1-tason valmentajakoulutus. 
4. Kooveessa ohjaan luistelukoululaisia, harraste- ja kilparyhmäläisiä. Olen tuntiohjaaja opiskelujeni ohessa.
5. Vahvuudekseni ohjaajana koen oman innostukseni taitoluisteluun sekä halun jakaa sitä eteenpäin. Viihdyn myös hyvin lasten seurassa.
6. Kun kaatuu, niin ei auta kuin nousta ylös ja yrittää uudestaan.
 

1. Heli Palola

2. Oma luistelutausta? Olen aloittanut taitoluistelun harrastamisen varsin myöhään 10-vuotiaana. Taustaa oli kuitenkin sen verran, että naapurin tyttö oli opettanut pihakentällä jo kaikki yksöishypyt. Kilpaileminen alkoi minun kohdallani melkein heti. Parhaat saavutukseni ovat junioreitten SM-pronssi ja PM 6. Senioreissa luistelin vain yhden vuoden.

3. Valmentajakoulutus? Olen valmentanut jokseenkin kaiken aikaa siitä lähtien, kun itse lopetin kilpailemisen. Viimeisistä SM-kisoistani on vierähtänyt useampi vuosikymmen!!! Valmentajakoulutukseni ovat siis aivan eri nimellä: C,B,A-perusosat ja C,B,A-lajiosat.
4. Valmennustehtävät? Ohjaan nykyään alkeis- ja harrasteryhmissä. Välillä sijaistan muissakin ryhmissä tarpeen mukaan.
5. Vahvuudet valmentajana? Oma luistelutausta on hyvänä pohjana. Innokkuus ja innostavuus vahvuutenani. Viihdyn lasten kanssa!
6. Mottoni. Iloa luistelusta
 
  
  1. Kaisa Mikkola
 
 Ohjaajat
1. Pauliina Aaltonen
 
1. Neea Zins
2. Aloitin taitoluistelun Kooveessa 5-vuotiaana äitini ja isäni valmennuksessa. Myös Christina ja Katsu ovat valmentaneet minua. Luistelin sm-tasolla ja lopuksi kansallisissa junioreissa. Kaksois axel oli vaikein hyppy jonka osasin. Lopetin oman luistelu-urani 16 vuotiaana vaihtaessani yleisurheilijaksi.
3. Olen suorittanut Tervetuloa ohjaajaksi, Lastenurheilukoulutus ja LOP koulutukset.
4. Ohjaamisen Kooveessa olen aloittanut oman luistelun ohella jo 10 vuotiaana. 2017 vuoden alusta olen valmentanut säännöllisesti jatko- ja kilparyhmiä. Tavoitteenani on tulla yhtä hyväksi ja päteväksi taitoluistelu valmentajaksi kuin äitini Minna Järvinen.
5. Vahvuuksiani valmentajana ovat oma luistelutaito ja koko elämän jatkunut taitoluisteluelämän seuraaminen rattaista tähän päivään asti. Olen myös hyväntuulinen ja innostun herkästi kun huomaan luistelijoiden kehittyvän.
6. 1 hyvin tehty suoritus on parempi kuin 10 sinnepäin.
   
 
1. Ailin Eloranta
 
  1. Julia Litukka
 
1. Petri Koskio
2. Olen luistellut 14 vuotta ja kilpaillut lopussa junioritasolla.
3. STLL koulutuksia ja tällä hetkellä viimeisin koulutus on luistelukoulun ohjaaja.
4. Toimin poikaryhmän valmentajana ja joskus muissa luistelukouluissa ja harrasteryhmissä.
5. Omia vahvuuksia jäällä on mielikuvitus ja lasten innostaminen luisteluun.
6. Jäällä pitäisi viihtyä, koska jos ei viihdy niin oppiminenkin jää vähän toisaalle.
 

 

 
1. Elli Miina
2. 15 vuotta Joensuun Katajassa, kilpaillen pääasiassa kansalisissa sarjoissa
3. Luistelukouluohjauksen peruskurssi, yksittäisiä 1-tason ohjaajakursseja.
4. Tuntiohjaajana harrasteryhmissä sekä luistelukoulussa.
5. Iloinen asenne
6. Jokainen yritys on uusi mahdollisuus.
   
 
1. Sanna Puustinen
2. Olen aloittanut taitoluistelun 3-vuotiaana Kooveen luistelukoulussa ja luistelin yhteensä 13 vuotta
3. Olen suorittanut Luistelukouluohjaajan kurssin, Luistelun ohjauksen peruskurssin, Lasten liikunnan peruskurssin ja Opettaminen ja taidon oppimisen perusteet – kurssin
4. Ohjaan luistelijoita Hakametsän luistelukouluissa sekä 
harrasteryhmissä.
5. Innokkuus ja periksiantamattomuus.
6. Ilolla eteenpäin!
 
  1. Anna-Sofia Jalonen
 
 

 

 


Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...