TALKOOTEHTÄVIÄ KILPAILUJEN AIKANA (käytössä ISU-arviointi):

 
 • Kilpailujen johtaja
Tuntee kilpailun kaikki järjestelyt ja on paikalla koko ajan. Kilpailujen johtaja tietää säännöt ja on linkkinä ylituomariin. Toimittaa tulokset ylituomarille tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Toimittaa allekirjoitetut tulokset kopioitavaksi.
 
 • Kilpailusihteeri
Huolehtii kilpailun aikana tarvittavat tulosteet paikalle (tuomarilaput, ohjelmat, luistelujärjestykset).
Huolehtii tulokset jakoon niiden valmistuttua ja myös nettiin.
 
 • Pukukoppien siivous sekä laput seinille
Pukukopit siivotaan ennen kisoja (roskien keräys, lakaisu) ja kisojen jälkeen. Myös mahdollisesti kisojen aikana jos useampipäiväiset.
Huolehtii laput tuomaripöydille sekä aikataulut seinille.
 
 • Tuomaripöytien pystytys
Huolehditaan tuomaripöydät jään laidalle ennen kisoja ja pois takakoppiin kisojen jälkeen.
 
 • Tulospalvelu
Huolehtii pisteiden kirjauksesta tulosohjelmaan ja tulosteet kilpailusihteerille.
 
 • Musiikinsoittajat
Soittaa kilpailijoiden musiikin kilpailun ja mahdollisten harjoitusten aikana. CD laitetaan laitteeseen valmiiksi heti, kun edellinen levy on poistettu ja suljetaan pause-näppäimellä. Musiikki laitetaan päälle (pause/play) heti, kun luistelija on valmiina aloitusasennossa. Harjoituksissa musiikinsoittaja mittaa musiikin keston ja ilmoittaa sen kuuluttajalle.
 
 • Kuuluttajat
Huolehtivat kilpailun kuulutuksesta. Mittaavat 6-minuutin verryttelyn (niin harkoissa, kuin kisassakin), jos eivät ole musiikinsoittajan kanssa toisin sopineet. Harjoituksissa kuuluttavat musiikin keston suorituksen jälkeen. (Tarkemmat ohjeet löytyvät sääntökirjasta)
 
 • Ajanottajat
Mittaavat kilpailijan suorituksen keston (ei musiikin pituutta), ilmoittavat ylituomarille jos kesto poikkeaa sääntöjenmukaisesta ajasta.
 
 • Lapputytöt/-pojat
Keräävät tuomareilta arvostelulaput (tuomareittain järjestyksessä) ja toimittavat ne ylituomarin kautta tulospalveluun.
 
 • Luukku- ja mehuhenkilö
Päästävät luistelijat oikeaan aikaan jäälle ja tarjoilevat kuuman mehun luistelijalle kilpailusuorituksen jälkeen.
Harjoituksissa luistelijat päästetään jäälle, kun kuuluttaja ilmoittaa, että harjoitus alkaa. Luistelijat päästetään jäältä sitä mukaa kun ovat valmiita ja viimeistään silloin kun harjoitusaika päättyy.
Kilpailuissa luistelijat päästetään 6-minuutin verryttelyyn, kun kuuluttaja kuuluttaa verryttelyajan alkavaksi. Luistelijat poistuvat, kun ovat valmiita ja viimeistään, kun 6-minuutin verryttely kuulutetaan päättyneeksi.
Edellisen kilpailijan kumarrusten/niiausten jälkeen voidaan seuraava luistelija päästää jäälle.
Kilpailusuorituksen jälkeen luistelijalle tarjotaan lämminmehu pahvimukista. Jos mehu on oikein kuumaa voi sen laittaa mukiin valmiiksi jo suorituksen alkaessa, muutoin hiukan ennen ohjelman loppumista.
 
 
 • ”Muonittaja”
Huolehtii että tuomareille on kahvit + sämpylät sekä mahdollinen ruokailu, luukkuhenkilöille kuuman mehun, talkooväelle mahdollisen kahvin ja sämpylän sekä talkooruokailun. Muista täydennys kisojen aikana.
 
 • Videoija
Kuvaa luistelijoiden kilpailusuorituksen arvostelun tueksi. Jalat on aina näyttävä ja mielellään tietysti koko luistelija.
 
 • Jään paikkaajat
Paikkaavat ennen jäädytystä jäähän tulleet reiät.
 
 
 
 
YLEISTÄ:
 
Tehtävät ovat helppoja: vaativat pitkää pinnaa ja taitoa pysyä hiljaa…
 
Ole paikalla hyvissä ajoin (n.15min ennen sovittua aikaa)… Kun tulet kilpailuihin talkoilemaan ilmoittaudu kilpailutoimistossa ennen tehtäväsi alkua (saat kahvilipun) ja toimiston väki tietää sinun tulleen paikalle, näin vältytään turhalta paniikilta.
 
Edellinen opastaa seuraavan alkuun.
 
Lisää infoa etukäteen saat talkoovastaavalta.
 

 
Muistakaa myös, että talkoot on oiva tilaisuus kurkistaa lajin kulisseihin ja saada uusia tuttavuuksia muista luistelijaperheistä. Mitä useampi osallistuu sitä inhimillisemmäksi työtaakka muodostuu...!
Yhteystiedot/Johtokunta, Ryhmävastaavat, Tehtäväjaot -sivuilla on osaa talkooporukastamme, jotka ovat sitoutuneet hoitamaan pitempiaikaisesti tiettyä tehtävää. Heihin voi ottaa yhteyttä, mikäli on kiinostusta osallistua enemmänkin jaoston toimintaan ja/tai sen kehittämiseen. Lisä vapaaehtoistyövoima on aina tervetullutta ja vahvistaa jaostomme toimintaa.


Aamulehden Koovee liite.
Lue lisää...